«Το πατροπαράδατο» παστέλι Χίου - Διείσδυση στην αγορά με νέα προϊόντα και γεύσεις (BINTEO)
20 χρόνια στην αγορά…Η παραγωγή του όμως από την οικογένεια Πρωάκη έχει τις ρίζες της στα μισά του 18ου αιώνα…Μέχρι και τον Δεκέμβρη του 1995 η παράδοση του παστελιού έχει καθαρά ερασιτεχνικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν επαγγελματικά με την παραγωγή του, ξεκινώντας με μια σχετικά μικρή γκάμα προϊόντων, όπως το κλασσικό παστέλι, το χαλβά, το φιστίκι και το αμύγδαλο.
Η αγάπη του κόσμου, η ζήτηση, αλλά και η ανάγκη να προσελκύσουν τη νέα γενιά αποτέλεσε κίνητρο για τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν και στην παραγωγή νέων προϊόντων, όπως μαντολάτο με μαστίχα, μαντολάτο με cranberry, χαλβά με μαστίχα, χαλβαδόπιτες σε διάφορες γεύσεις και προϊόντα με ξηρούς καρπούς και μέλι.
Το θετικό είναι ότι οι νέοι άνθρωποι δείχνουν να προτιμούν ξανά τα προϊόντα αυτά, αρκετοί μάλιστα σαν μπάρες υγιεινής διατροφής.
Στόχος της εταιρίας «Παραδοσιακά παστέλια Χίου – Το Πατροπαράδοτο» Μαρίας Πρωάκη & Σια Ο.Ε., όπως ανέφεραν άλλωστε και στο φεστιβάλ μαστίχας, είναι να κάνουν την νεολαία να αγαπήσει το παστέλι.
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 1306 εμφανίσεις