Πρόβλημα στην μεταφορική ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ
Σοκ στο χώρο των μεταφορών προκαλεί η είδηση ότι μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά μεταφορικές εταιρείες, η μεγαλύτερη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκη», κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Ζητά δηλαδή να ισχύσει η διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές, όπου σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι, όπως προβλέπει ο σχετικός Πτωχευτικός Κώδικας.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ ΑΕ με έδρα τη Χίο, αυτή ιδρύθηκε τον Μάιο του 1999 από τους Σταύρο, Ιωάννη και Χριστοφή Κασσουδάκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο. Μάλιστα η πιο πρόσφατη μεγάλη επένδυσή της είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (σύμφωνα με δελτίο τύπου στις 17 Ιανουαρίου του 2011).
Με σχετικό ρεπορτάζ έκανε γνωστό χθες το θέμα η εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου, η εταιρεία έχει και εκεί υποκατάστημα, διαθέτει 314 φορτηγά αυτοκίνητα και απασχολεί περί τους 350 με 400 εργαζομένους. Από αυτούς, οι 50 περίπου εργάζονται στη Χίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της εταιρείας είναι να κρατήσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να συνεχίσει την παρουσία της. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποί της είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το αίτημα στο Πρωτοδικείο παρουσία στελεχών του ΙΚΑ Χίου και διευθυντών τοπικών καταστημάτων τραπεζών.
Από τη στιγμή που η εταιρεία έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, δεν μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος της από τους πιστωτές της. Το μέτρο από τη μια προστατεύει την επιχείρηση, από την άλλη όμως σημαίνει ότι θα πάψει οποιαδήποτε επιπλέον πίστωση, όπως αυτή για παράδειγμα που μπορεί να είχε για την προμήθεια καυσίμων ή την ακτοπλοϊκή μεταφορά των φορτηγών.
Πιο αναλυτικά το άρθρο 99 προβλέπει ότι για να υπαχθεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ το δικαστήριο δεν επικυρώνει την συμφωνία εταιρίας – πιστωτών εάν:
α) ο οφειλέτης, κατά την σύνοψη της συμφωνίας, βρίσκετε σε κατάσταση παύσης των πληρωμών.
β) οι όροι της συμφωνίας δεν εξασφαλίζουν την διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
γ) θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία.
δ) η διάρκεια ισχύος της συμφωνίας συνομολογείτε για διάστημα πέραν των (2) δύο ετών από την επικύρωση της.
Με την επικύρωση της συμφωνίας αναστέλλετε η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, αίρετε αυτοδικαίως η απαγόρευση έκδοσης επιταγών, αναστέλλετε για περίοδο 6 μηνών η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης πτώχευσης.
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 26999 εμφανίσεις
Σχόλια
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ..