Η Χιώτικη Μπύρα στο «Έθνος»
Σε διάφορες ελληνικές ζυθοποιίες που έχουν καταφέρει να κλέψουν τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα έχουν σημειώσει ικανοποιητικές πωλήσεις, αναφέρεται σε ένθετο της η εφημερίδα «Έθνος» με τίτλο «Το Αιγαίο…με αφρό».
Ειδικά αναφορά γίνεταιι στη Χιώτικη μπύρα:
«Μπiρα Χίου με νερό από την πηγή Παναγιά Βοήθεια
Διατηρείται μόνο στο ψυγείο
Περίπου έναν χρόνο ζωής μετράει η μπίρα Χίου, η οποία δημιουργήθηκε από τον Μάνο Ναζλίδη. Πρόκειται για μία φρέσκια (αφιλτράριστη & απαστερίωτη) μπίρα, η οποία διατηρείται μόνο σε ψυγείο (4,9% ABV). Ζυμώνεται και ωριμάζει για 4 έως 6 εβδομάδες σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων. Η Ζυθοποιία Χίου βρίσκεται στον Κάμπο της Χίου, χρησιμοποιεί νερό από την πηγή Παναγιά Βοήθεια και παρασκευάζει την μπίρα της με δύο γερμανικές βύνες κριθαριού, ολόκληρους λυκίσκους (χρησιμοποιούνται οι Amarilo, Magnum με αμερικάνικες καταβολές και Bobek από τη Σλοβενία) και ξηρού τύπου γαλλική μαγιά. Η δυναμικότητα του Ζυθοποιείου θα είναι στην αρχή μόλις 4.000 λίτρα τον μήνα και μέσα στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται μπίρες που θα πλημμυρίζουν από χιώτικο χαρακτήρα - όπως π.χ. με μαστίχα Χίου».
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 2218 εμφανίσεις