Μαστιχοκαφές: O καφές που αγαπήθηκε από Έλληνες και Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗΣ είναι οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Χίο και δραστηριοποιείται με αυτήν την επωνυμία από το 1994. Ωστόσο, η εμπειρία στην επεξεργασία του καφέ και των ξηρών καρπών ξεκινάει από την προηγούμενη γενιά και μετράει συνολικά πάνω από 50 χρόνια.
Πριν από περίπου 6 χρόνια το Καφεκοπτείο Κουγιούλης έκανε τη διαφορά συνδυάζοντας τον ελληνικό καφέ με τη μαστίχα, δημιουργώντας έτσι τον εύγεστο και πλέον γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, -ιδιαίτερα στην Τουρκία- Μαστιχοκαφέ. Τα συστατικά του είναι αποκλειστικά καφές και φυσική μαστίχα Χίου και σαν προϊόν προέκυψε μετά από μακροχρόνια έρευνα και πειραματισμό.
«Αρχικά, δοκιμάσαμε να συνδυάσουμε και άλλους καφέδες με μαστίχα, αλλά δεν ταίριαζαν. Αντίθετα, ο ελληνικός βράζει μαζί με τη μαστίχα, ομογενοποιείται και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Πετύχαμε το κατάλληλο χαρμάνι και την κατάλληλη δοσολογία. Η επεξεργασία του είναι δύσκολη. Όμως έχουμε πιστοποιημένο εργαστήριο γι αυτή τη δουλειά κι έτσι η ποιότητα του καφέ είναι πάντα άριστη. Φρέσκος και μυρωδάτος… Οι τούρκοι τον λατρεύουν επειδή ξέρουν τον τρόπο παρασκευής του και επειδή έχουν τα ίδια γούστα με εμάς», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες του Καφεκοπτείου που εκτός από τον ελληνικό, διαθέτουν καφέ για φίλτρο και δικό τους espresso!
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 1823 εμφανίσεις