Δύο Χιώτικα προϊόντα βραβεύτηκαν στην 11η έκθεση ποιότητας και γεύσης στις Βρυξέλλες
«Απρόσμενα υψηλός ήταν ο αριθμός των ελληνικών προϊόντων που βραβεύθηκαν φέτος στην 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) με έδρα τις Βρυξέλλες» όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στις Βρυξελλες.
Πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Associationde la Sommellerie Internationale).
Από τα προϊόντα που υποβάλλονται σε δοκιμασία, επιλέγεται περίπου το 60% και βραβεύεται με διακρίσεις ενός, δύο ή τριών αστέρων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των γευστικών δοκιμών.
Συγκεκριμένα από την χώρα μας βραβεύθηκαν το 2015, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα 109 προϊόντα, έναντι 40 προϊόντων το 2014.
Από τη Χίο βραβεύτηκαν τα ακόλουθα 2 προϊόντα:
• ΔΥΟ-ΔΥΟ από την εταιρεία Kokkinakis Sugar Art (Χίος, 2 αστέρια)
• ELMA τσίχλα (Blister Classic) από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (Χίος, 1 αστέρι)
Πηγή: ethnos.gr
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 1927 εμφανίσεις